‘Geen crisis’ na blunder Sunday Mirror

De beeldredactie van de Britse zondagskrant de Sunday Mirror heeft een enorme bok geschoten. Afgelopen zondag is de eerste editie van het blad verspreid met een recent portret van een man die de ‘Lotto-verkrachter’ zou zijn. (Over foto’s van die ‘Lotto-verkrachter’, Iorwort Hoare, schreven wij al eerder, zie: photoq/newsid=625)
Dat bleek onjuist. De ‘editor’ van de Sunday Mirror, Tina Weaver, spoedde zich naar de redactie om de schade te beperken. Alle nog niet verkochte kranten van die eerste editie (honderdveertigduizend) zijn teruggehaald om te laten verpulpen. Inmiddels waren er al wel ‘enkele tienduizenden’ verkocht.

Iedereen bij de Sunday Mirror hoopt nu dat de onbekende afgebeelde man niets van deze blunder verneemt. Mocht dat wel gebeuren en de man besluit de krant aan te klagen, dan kan hij gegarandeerd een enorme schadevergoeding incasseren.

De directie van de Sunday Mirror benadrukt dat de positie van mevrouw Weaver niet ter discussie staat. Voor alle zekerheid is er wel een intern onderzoek gestart naar de oorzaak van deze stommiteit.