Geert: glossy met zachte g

Sinds gisteren is het medialandschap verrijkt met een glossy magazine over Geert Wilders. Een groot aantal journalisten stelde met een satirische invalshoek een blad samen over ‘de machtigste man van Nederland’. Footgraaf Chris de Bode deed de fotoredactie.
Het persbericht:

Linda, Gullit, Maarten, Catherine, Gerda en Matthijs hadden er al een. Maar juist de man om wie het in Nederland draait, moest het tot nu zónder stellen. Is het geen schande dat hiermee 1,5 miljoen lezers werden weggezet? Maar nu is ie er. De Geert.

In Geert vindt u alles wat u over de PVV-leider wilt weten. Het geheim van zijn Indonesische wortels in ‘Het Conimex-complex’. In ‘Keppeltje op, keppeltje af’ het welles of nietes van zijn liefde voor het heilige land. Maar ook fotoreportages zoals ‘Kopvoddenmode’, een verrassende, homo-erotische editie van Volk en Vaderland, strips, spannende verhalen, de workshop ‘Zelf Wilders Worden’, en wat te dragen in de komende rechtse lente.

Jazeker, ook lifestyle, omdat juist Geert ons kan laten genieten van de simpele dingen des levens: een worstenbroodje langs de A4, een spelletje namen raden met drie bodyguards, eens even lekker ongecompliceerd gas op de plank geven.

Bovendien biedt Geerts eigen dagboek ons een persoonlijk inkijkje in het leven van een onderhandelaar. We leren de drijfveren kennen van een opgeruimd man in een binnenkort opgeruimd land, een aimabel mens uit de gezelligste provincie van Nederland, waar ze nog weten wat het is om onder elkaar te zijn. En die ons bovenal laat zien: dit is recht, dit is krom, dit is goed, dit is gek, dit is warm, dit is koud, dit is hier en dáár is de grens.

De GEERT ligt vanaf donderdag 28 oktober op ruim 8.000 verkooppunten in Nederland en kost 5,95.

Aan het blad is vanaf juni dit jaar gewerkt door een keur van journalisten, fotografen en illustratoren.

Bij het blad hoort een eigen webwinkel (www.geertswinkel.nl, operationeel vanaf donderdag 28 oktober 10:00 uur) waar Certificaten van Goed Nederlanderschap en posters van de Verboden Bordesscene kunnen worden gekocht.