Genomineerden Bouw in Beeld bekend

Stichting Edgar Degas en hoofdsponsor Ballast Nedam hebben de genomineerde fotografen voor de Bouw in Beeld Prijs 2010 bekend gemaakt.
De tien geselecteerde fotografen zijn:

Mieke Woestenburg
Ilse Leenders
Elian Somers
Daan Paans
Paul D. Scott
Henk Wildschut
Frank Penders
Stephan Keppel
Diana Scherer
Erik Klein Wolterink

Zij zullen nieuw werk ontwikkelen binnen het thema van 2010; Back Home. De uiteindelijke winnaar krijgt een geldbedrag van 10.000 euro.

Het persbericht van de organisatie:

De selectiecommissie bestaande uit Marcel Feil, curator van fotografiemuseum FOAM, Andrea Stultiens, fotograaf en winnares in 2009, curator Frank van der Stok, ontwerper Hans Gremmen en fotografe Marie-José Jongerius kozen uit ruim 130 aanmeldingen tien fotografen die voor hun gevoel het best hun visie op het thema hadden omschreven. Marcel Feil: ‘Ook dit jaar zijn we weer aangenaam verrast over de kwaliteit van de inzendingen. Veel van de fotografen die werk hebben ingestuurd kennen een behoorlijke staat van dienst, en kunnen nu al terugkijken op een indrukwekkende carrière. Dit laat goed zien dat de Bouw In Beeld Prijs ook door fotografen zelf als een belangrijk podium voor hun werk wordt gezien.’

De finalisten hebben tot juni de tijd het thema Back Home in beeld vast te leggen. Van 22 juni t/m eind juli 2010 zal hun werk in het Cobra Museum voor moderne kunst Amstelveen worden geëxposeerd. Tijdens de opening van deze tentoonstelling op 21 juni zal door een vakjury de uiteindelijke winnaar van de hoofdprijs van 10.000 euro worden bekendgemaakt. De tweede prijs is een geldbedrag van 2000 euro.

De Bouw in Beeld Prijs is een initiatief van bouwbedrijf Ballast Nedam. Onderdak, beschutting, bescherming zijn primaire levensbehoeften. Als een van de grootste bouwconcerns van Nederland vindt Ballast Nedam het belangrijk om dat op indringende, inspirerende en vooral creatieve manier binnen de maatschappij in herinnering te houden. In 2007 besloot Ballast Nedam daartoe een fotografieprijs in het leven te roepen.

De prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro. Dit is het hoogste bedrag in Nederland voor een jaarlijkse fotografieprijs. De prijs gaat elk jaar naar een fotograaf die in de ogen van de jury het thema voor dat jaar het beste heeft vertaald. Inmiddels behoort de Bouw in Beeld Prijs tot één van de meest betekenisvolle fotografieprijzen in Nederland.

www.bouwinbeeldprijs.nl