Genomineerden Sony World Photography Awards 2011 bekend

De genomineerden voor de Sony World Photography Awards 2011 zijn bekend. Maar liefst 105.000 inzendingen van fotografen uit 162 landen werden ingestuurd. Op de shortlist staan een aantal winnaars en finalisten uit voorgaande jaren, waaronder Amit Madheshiya, Peter Frank, Denis Rouvre, Giulio Di Sturco en Tommaso Bonaventura.
Er kon worden ingezonden in drie hoofdcategorieën: Photojournalism & Documentary; Commercial en Fine Art.Onder de Nederlandse inzenders zijn Helen de Vries (Commercial) enMartin Roemers (Journalism & Documentary). Van de laatste is een selectie uit zijn serie The Eyes of War gekozen. Deze serie gaat over de vele duizenden mensen die blind zijn geworden in de Tweede Wereldoorlog, maar het is ook een tijdloos verhaal over de gevolgen van oorlog.

De finalisten -amateurs en professionals- worden op 27 april bekendgemaakt. De ‘Sony World Photographer of the Year’ wordt gekozen uit de professionele inzendingen en ontvangt tijdens de Sony World Photography Award-ceremonie de Iris d’Or, 25.000 dollar en een professionele Sony camera-uitrusting. De winnende amateurfotograaf krijgt 5.000 dollar en een Sony camera-uitrusting.

www.worldphoto.org
www.martinroemers.com