Genomineerden Steenbergen-prijs bekend

De genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2007, de belangrijkste prijs voor jonge fotografen in Nederland, zijn bekend. Van de Gerrit Rietveld Academie zijn dat Mark Vincent Houston en Shinji Otani; van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag zijn het Folkert van Dunné, Derk Alberts en Bregje van den Berg; van de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Breda is dat Ernst Seaber; en van de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht gaat het om Erwin Venema.
Hun afstudeerwerk is te zien in het Nederlands Fotomuseum van 6 oktober t/m 11 november 2007. Voor het eerst dit jaar kunnen bezoekers hun voorkeur doorgeven voor de Publieksprijs. Donderdag 8 november worden de winnaar en runner-up van het Steenbergen Stipendium 2007 bekend gemaakt, evenals de winnaar van de Publieksprijs.

Elk jaar bezoekt de jury, deze keer bestaande uit Miriam Bestebreurtje (voorzitter), Marnix Goossens (fotograaf) en Ron Mandos (galeriehouder), voor de Steenbergen Stichting de Nederlandse kunstacademies die een aparte richting fotografie hebben.

Voor de derde keer wordt het werk van de genomineerden gepresenteerd in een
tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. Dit jaar zijn door de jury zeven jonge afgestudeerde fotografen gekozen die veel indruk hebben gemaakt. De uiteindelijke winnaar van deze belangrijkste prijs voor jonge fotografen ontvangt een bedrag van € 5.000. De runner-up ontvangt een bedrag van € 1.000.

Eerdere winnaars van het Steenbergen Stipendium zijn Wytske van Keulen, Yvonne Lancet, Andrea Stultiens, Thomas Schlijper, Kim Krijnen, Myne Soe-Pedersen, Petra Stavast, Marcel Borsten en Hannah Horsch.