Genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2015 bekend

Vandaag zijn de genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2015 bekend gemaakt. De genomineerde afstudeerprojecten zijn False Positives van Esther Hovers (1991, KABK), Retour Afzender van Lou Muuse (1992, Willem de Kooning Academie), G’lijk weleer, mijn lieve schat van Amber Toorop (1989, KABK), Projections – a photographic research into a country and its buried treasure van Yara van der Velden (1989, KABK) en Did You Mean: Anything Else van Majda Vidakovic (1990, KABK).

De werken zijn van 26 september tot en met 1 november te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Het publiek kan zowel in het museum als online tot 11 oktober stemmen op hun favoriet. Op 14 oktober worden zowel de publieksprijs als de juryprijs bekend gemaakt. De winnaar van de juryprijs krijgt een bedrag van 5000 euro.

Sinds 1998 wordt het Steenbergen Stipendium uitgereikt aan fotografen die in het voorafgaande jaar zijn afgestudeerd aan een fotografierichting van een Nederlandse kunstacademie. De jury bestaat dit jaar uit Sterre Sprengers (voorzitter Steenbergen Stipendium, beeldredacteur De Correspondent), Jaap Scheeren (fotograaf en eervolle vermelding Steenbergen Stipendium 2003) en Caroline von Courten (promovendus in fototheorie, Universiteit Leiden).