Gesprek met Aram Tanis in Witte de With

Zaterdagavond is er in het Rotterdamse kunstcentrum Witte de With een gesprek van Renske Janssen met fotograaf Aram Tanis.

Tanis neemt zijn favoriete TV- en filmmomenten mee, waaronder de aangrijpende film Samaritan Girl van Kim Ki-Duk, een schaamteloze masturbatiescène door Larry Clarke, een onthullend fragment uit de Zomergastenaflevering met Joep van Lieshout en zijn meest favoriete aflevering van de Oprah Winfrey show. Om de avond compleet te maken zijn Dianne Reeves, Ella Fitzgerald en de kersverse echtgenote van Elvis Costello van de partij. ‘Neem zelf een doos tissues mee,’ aldus de uitnodiging.

Aram Tanis (geb. 1978) woont en werkt in Amsterdam en heeft recentelijk zijn opleiding aan De Ateliers afgerond. Huidige thema’s in zijn werk zijn isolement, mensenmassa’s en anonimiteit. De gebouwen en stadsgezichten in zijn foto’s hebben niet zozeer de status van documenten van het stadsleven, maar confronteren de toeschouwer juist met de harde realiteit van de menselijke situatie. Voor het gesprek met curator Renske Janssen spreekt Tanis onder andere over de film Samaritan Girl (2004) die een grote invloed heeft uitgeoefend op zijn kunstpraktijk.

Kunstenaarsgesprek met Aram Tanis, deelnemend kunstenaar aan Street: behind the cliché
Datum: 7 oktober 2006 om 19:00 uur – 7 oktober 2006 om 21:00 uur
Locatie: Witte de With Auditorium
Voertaal: Nederlands.
Entree gratis