Getty gaat Flickr-foto’s verhandelen

Vandaag is bekendgemaakt dat Getty Images, ‘s werelds grootste aanbieder van stilstaande en bewegende beelden en andere digitale media, een samenwerkingsverband aangaat met Flickr, een divisie van Yahoo! Inc. en een van ‘s werelds grootste fotosharing-websites. De partners zijn enthousiast, zo blijkt uit het persbericht: ‘Hierdoor wordt de originaliteit van de foto’s op de Flickr- website gekoppeld aan de fotocollecties, de fotografische expertise en ongeëvenaarde kennis op het gebied van licenties voor digitale media van Getty Images.’
Het persbericht vervolgt:

Door dit exclusieve samenwerkingsverband kan Getty Images leden van Flickr uitnodigen om een bijdrage te leveren aan een aparte Flickr-collectie op www.gettyimages.com. De komende maanden kunnen de creatieve, commerciële en redactionele klanten van Getty Images via deze website een licentie voor de foto’s verwerven.

“We zijn buitengewoon verheugd over en trots op het samenwerkingsverband met Flickr. Hierdoor krijgen onze klanten voor hun projecten de beschikking over nog meer fotomateriaal. Onze klanten kunnen kiezen uit de beste foto’s die wij hebben geselecteerd uit de verse collectie kwalitatief hoogwaardig, gevarieerd en creatief beeldmateriaal,” aldus Jonathan Klein, medeoprichter en CEO van Getty Images. “Flickr is voor ons de ideale partner als het erom gaat de fotobranche verder vooruit te helpen. Met behulp van Flickr kunnen we onze klanten een uitgebreide collectie kwalitatief hoogwaardig digitaal fotomateriaal aanbieden.”

“Deze samenwerking is voor de Flickr-fotografen een blijk van erkenning. Met hun originele, creatieve en spraakmakende foto’s hebben ze invloed uitgeoefend op de esthetische kant van de fotografie. Deze foto’s komen nu beschikbaar voor klanten van Getty Images uit de hele wereld,” aldus Kakul Srivastava, General Manager bij Flickr. “We delen de opvattingen van Getty Images over de kracht van beeldmateriaal en vinden het geweldig dat we nu kunnen samenwerken met de absolute nummer één op het gebied van fotolicenties. Getty Images biedt een ongeëvenaard platform, kennis op het gebied van licenties en een uitgelezen kans voor leden van Flickr die hun foto’s onder de aandacht van een wereldwijd publiek willen brengen.”

Eerste commerciële licentiemogelijkheid voor de Flickr-gemeenschap
Getty Images en Flickr werken samen aan de eerste commerciële licentiemogelijkheid voor fotoliefhebbers binnen de Flickr-gemeenschap. De Flickr-collectie zal bestaan uit foto’s die redacteurs van Getty Images hebben uitgezocht op basis van hun ervaring met licenties voor digitaal fotomateriaal en hun inzicht in de wensen van de klant. De komende maanden zal Getty Images beginnen met het uitnodigen van geselecteerde leden van Flickr en hen verzoeken een bijdrage aan de collectie te leveren.

De twee bedrijven zijn nu bezig online-tools te creëren waarmee redacteurs contact op kunnen nemen met Flickr-leden en foto’s aan de nieuwe collectie kunnen toevoegen. De komende maanden zullen duizenden kwalitatief hoogwaardige foto’s op www.gettyimages.com worden gezet en beschikbaar komen voor licenties; het is de bedoeling dat er in de loop der tijd nog veel meer beelden volgen.

“Door dit samenwerkingsverband kunnen we onze fotocollecties uitbreiden met meer beelden die regionaal relevant zijn en een andere stijl vertegenwoordigen,” aldus Andy Saunders, Vice President of Creative Imagery bij Getty Images. “De commerciële fotografie is al beïnvloed door de opvattingen van Flickr over het delen van persoonlijke ervaring en de onmiddellijke beschikbaarheid van foto’s. De nieuwe Flickr-collectie zal de definitie van stockfotografie uitbreiden, omdat het voor onze klanten nog gemakkelijker wordt foto’s te vinden die zowel binnen de traditionele als de digitale media effect uitstralen en hiervoor een licentie te verwerven.”

Getty Images zal de exclusieve commerciële rechten hebben op de foto’s die deel zullen uitmaken van de collectie. Leden van Flickr profiteren bij de verkoop van hun foto’s van het wereldwijde verkoop- en distributienetwerk van Getty Images en van de kennis en ervaring van Getty Images op het gebied van rechten op en vergunningen voor stilstaande en bewegende beelden. Klanten van Getty Images profiteren van de verfrissende, unieke en individualistische benadering van Flickr-leden uit de hele wereld. Meer informatie over de verschillende manieren waarop fotolicenties op www.gettyimages.com kunnen worden verworven, vindt u op http://www.gettyimages.com/Corporate/LicenseInfo.aspx.

Over Getty Images
Getty Images is de grootste maker en distributeur van stockfotografie, beeldmateriaal en multimediaproducten ter wereld en een erkende aanbieder van andere eersteklas digitale content, zoals muziek. Het fotobureau bedient zakelijke klanten in meer dan 100 landen en is de eerste plek waar creatieve en mediaprofessionals naartoe gaan om fotomateriaal en andere digitale content te zoeken, kopen en beheren. De bekroonde fotografen en foto’s van Getty Images helpen klanten inspirerend werk te maken, dat dagelijks in de invloedrijkste kranten, tijdschriften, reclamecampagnes, films, televisieprogramma’s, boeken en websites verschijnt.

Over Flickr
Flickr is een van ‘s werelds toonaangevende foto- en videosharing websites. Via deze website kunnen mensen foto’s en videoclips van alledaagse momenten met vrienden, familie en de rest van de wereld zoeken, vinden en beheren. Met maandelijks 54 miljoen bezoekers en meer dan 2 miljard foto’s, die zijn opgeslagen door 27 miljoen leden, fungeert Flickr als het ‘oog van de wereld’. De website heeft de omgang met digitaal beeldmateriaal en de manier waarop mensen hun foto’s met anderen delen ingrijpend veranderd. Flickr werd in februari 2004 ontworpen door Ludicorp en in maart 2005 overgenomen door Yahoo!. Op www.flickr.com kunt u foto’s en video’s uit de hele wereld vinden en met anderen delen.