Getty gaat voor 2,4 miljard dollar van de hand

De investeringsmaatschappij Hellman & Friedman gaat Getty Images overnemen, de grootste commerciële beeldbank ter wereld. Met een totaalbod van 2,4 miljard euro gaat het om een prijs per aandeel van 34 dollar, 55 procent hoger dan de marktwaarde van 18 januari, de dagn dat Getty liet weten te koop te zijn.
Of de koop doorgaat hangt af van de goedkeuring van de aandeelhouders en financiële toezichthouders. Vermoedelijk is de deal rond de zomer geheel afgerond.

Getty is sinds zijn oprichting medio jaren negentig hard bezig geweest om de grootste speler te worden op de wereldmarkt van digitale beeldhandel, met name stockfotografie, maar ook de commerciële en journalistieke fotografie heeft onderdak gevonden bij Getty Images.

Volgens Jonathan Klein, mede-oprichter van Getty, is er sprake van een ‘dynamische media-omgeving’. Durfkapitalist Hellman & Friedman zijn bekend op dit terrein. Vorig jaar april verkocht het bedrijf de online advertentiefirma DoubleClick aan Google voor 3,1 miljard dollar.

• PDN Online: Getty Images Board OKs Private Equity Sale

• PopPhoto: A History of Getty Images’ Acquisitions