Getty heeft samenwerking met Flickr rond

Getty Images gaat een fotocollectie van Flickr® op zijn website aanbieden. Het persbericht: ‘Getty Images is wereldwijd de grootste producent en distributeur van visuele content en andere digitale media. Flickr is een onderdeel van Yahoo! Inc. (Nasdaq: YHOO), één van werelds grootste foto community’s. De vandaag gelanceerde Flickr Collection is exclusief beschikbaar voor commerciële licensering op gettyimages.com. Klanten krijgen op eenvoudige wijze toegang tot deze inspirerende en verrassende creatieve foto’s waarom de Flickr community bekend staat.’
Het persbericht van Getty vervolgt:

“Wij zijn zeer enthousiast dat wij onze klanten deze onovertroffen collectie kunnen bieden,” zei Jonathan Klein, medeoprichter en chief executive officer van Getty Images. “Wij zijn onder de indruk van het talent van de Flickr community, en wij zijn er trots op dat wij als marktleider deze nieuwe baanbrekende weg inslaan. Wij kijken uit naar de reacties van onze klanten, en hun input voor het verder samenstellen van deze collectie.”

“Deze collectie weerspiegelt het unieke perspectief dat Flickr biedt; het zijn ‘de ogen van de wereld’ en een eerbetoon aan de fotografen die hun authentieke visie delen via Flickr” zei Kakul Srivastava, general manager van Flickr. “Dit partnerschap biedt onze leden een voortreffelijke manier om hun beelden te presenteren aan de wereldwijde klanten van Getty Images. Wij zijn benieuwd hoe de collectie zich in de loop van de tijd verder zal ontwikkelen, net zoals Flickr dit voortdurend doet.”

Foto’s voor de Flickr Collection zijn geselecteerd door beeldredacteuren van Getty Images die hiervoor hun ervaring met het licenseren van digitale content gebruiken en de wensen van hun klanten als uitgangspunt nemen. De collectie omvat uiteenlopende conceptuele beelden, zoals alledaagse foto’s, en originele en regionaal relevante content. Het is een dynamische collectie, waaraan elke maand duizenden beelden worden toegevoegd en die tegemoet komt aan de zich steeds weer veranderende behoeften van de klanten van Getty Images. De beelden van de Flickr Collection zijn beschikbaar in royalty-free en rights-managed licenties.

“The Flickr Collection wordt bepaald door hen die eraan bijdragen,” zei Andy Saunders, vice president creative imagery van Getty Images. “The collectie verandert de definitie van ‘stock’ fotografie en het maakt het nog gemakkelijker voor onze klanten om originele en authentieke beelden te vinden en te licenceren. De beelden worden geproduceerd door een nog niet aangeboorde beeldbron – mensen van over heel de wereld.”

Getty Images zal deze collectie blijven uitbreiden en zal geselecteerde Flickr-leden vragen hieraan deel te nemen. De deelnemende leden profiteren niet alleen van de wereldwijde exposure en distributie van Getty Images, maar ook van de ongeëvenaarde expertise en ervaring in licencering en rights clearance van digitale media. De collectie is te vinden op www.gettyimages.com/flickr.

Over Getty Images
Getty Images is wereldwijd de toonaangevende producent en distributeur van foto’s, film footage en multimedia producten en is daarnaast een belangrijke aanbieder van andere soorten digitale content van topkwaliteit, waaronder muziek. Getty Images levert aan zakelijke klanten in meer dan 100 landen en het is het startpunt voor creatieven en media professionals voor het zoeken en aanschaffen van beelden en andere vormen van digitale content. De award-winnende fotografen en beelden helpen klanten met het produceren van inspirerend werk dat elke dag verschijnt in de meest invloedrijke kranten, tijdschriften, reclamecampagnes, films, televisieprogramma’s, boeken en websites. Bezoek Getty Images op www.gettyimages.com om meer te lezen over hoe het bedrijf de unieke rol van digitale media in communicatie en het bedrijfsleven vooruithelpt en bijdraagt aan de totstandkoming van creatieve ideeën.

Over Flickr
Flickr is wereldwijd één van de grootste online foto en video community’s waarop mensen alledaagse foto’s en videoclips kunnen bekijken, beheren en delen met vrienden, familie en de rest van de wereld. Met wereldwijd 73 miljoen bezoekers per maand en meer dan drie miljard opgeslagen foto’s door 35 miljoen leden, dient Flickr als ‘de ogen van de wereld’. De website heeft een revolutie veroorzaakt door het delen en tonen wat mensen zien en ervaren met digitale beelden. Flickr is ontwikkeld door Ludicorp in februari 2004 en is in maart 2005 overgenomen door Yahoo! Bezoek om de foto’s en video’s van de wereld te bekijken www.flickr.com.

Vorig jaar op PhotoQ: Getty gaat Flickr-foto’s verhandelen