Getty Images neemt het Britse Digital Vision over.

Het wordt de grootste miljoenendeal van de afgelopen vijf jaar in het Verenigd Koninkrijk genoemd: de overname van Digital Vision door Getty Images. Digital Vision is gespecialiseerd in het produceren en verspreiden van rechtenvrij beeldmateriaal. Getty betaalde vorige week rond de hondervijftig miljoen euro voor het bureau (cash!).
Afgelopen maart bleek omzetgewijs de beste maand uit de geschiedenis van het persbureau Getty Images. Over het eerste kwartaal maakte het ruim vijftig miljoen dollar winst bij een recordomzet van bijna honderdtachtig miljoen dollar.

Jonathan Klein, mede-oprichter en baas van Getty Images noemde het om twee redenen logisch om Digital Vision over te nemen: ten eerste om aan de snel groeiende vraag naar rechtenvrije beelden te voldoen en ten tweede omdat Getty al meer dan zestig procent van de materiaal van D.V. distribueerde.

Getty Images is werelds grootste beeldbedrijf (voor zowel stilstaande als bewegende beelden). Hun producten worden verspreid in meer dan honderd landen en vinden hun weg naar kranten, tijdschriften, advertenties, films, televisie, boeken en websites.

Bij Digital Vision in Londen werken 130 mensen. Er is bij de overname al aangekondigd dat een groot aantal van hun posities overbodig worden. Ontslagen zullen niet uitblijven.

Een ouder Photoq-bericht over de onstuimige groei van Getty: Forse winstgroei voor Getty Images

Meer informatie in het persbericht van het bedrijf: www.gettyimages.com