Gezocht: camera’s voor kinderen in Irak

Elsbeth Pijnappels werkt mee aan een project voor kinderen in Irak die workshosp fotografie krijgen. Om het project te verwezenlijken zijn er camera’s nodig en daarom doet Pijnappels onderstaande oproep.

In de zomer van 2011 vormde deze tweet van The One-Shot Project de aanleiding voor een avontuurlijke samenwerking tussen ondergetekende, educator van o.a. Fotodok, en de Iraakse organisatie die fotografieworkshops verzorgt voor kinderen die in moeilijke omstandigheden leven.

The One-Shot Project is een non-profit organisatie die zich richt op 2 dingen: “Giving opportunities, through vocational training, to children living in unfavorable conditions and without access to opportunities while teaching peacemaking values, which once put into practice, will create awareness and solutions for the divisions that are affecting the world today.”

De eerste workshops in het najaar van 2011 bleken een groot succes en zullen zomer 2012 een vervolg krijgen. Vier groepen Irakese vluchtelingen-, wees- en straatkinderen zullen deelnemen aan de workshops. Drie (nieuwe) groepen kinderen starten met de beginnersworkshop, en de groep van 2011 gaat door met een vervolgworkshop op een hoger niveau. En ditmaal zal mijn hulp niet enkel virtueel zijn; begin juni 2012 reis ik af naar Sulaymaniyah om daar een maand lang als vrijwilliger les te geven aan deze bijzondere kinderen voor deze bijzondere organisatie.

Naast het ontwikkelen van de lessen en het inzamelen van geld ben ik voor The One-Shot Project ook op zoek naar digitale camera’s, zowel simpele compactcamera’s (min. 5 mpx) als ook DSLR’s én geheugenkaartjes. Juist de wat oudere modellen of camera’s met een krasje op de buitenkant voldoen nog prima voor deze kinderen. Nikon Nederland steunt dit initiatief al van harte en stelt een D40 met twee lenzen ter beschikking.

Dus fotografen van Nederland… heeft u nog iets liggen in een la of op een plank? Geef die camera een tweede leven en stuur hem mee op avontuur naar Irak!

Voor meer informatie:
Elsbeth Pijnappels – Educator FOTODOK
elsbeth@fotodok.org

The One-Shot Project:
http://www.theoneshotproject.com/about/
Bekijk hier hoe de eerste workshops zijn verlopen: