Gezocht: fotograaf (m/v) van zestien of zeventien

Voor een bijzonder project met historische camera’s van grote namen uit de Nederlandse fotografiegeschiedenis zoeken Koos Breukel c.s. een fotograaf of fotografe van zestien of zeventien jaar oud.
De geschikte kandidaat krijgt de camera mee waarmee Johan van der Keuken zijn serie Wij zijn zeventien fotografeerde, een bejaarde, maar natuurlijk nog functionerende Rolleicord. Meisjes en jongens die zich geroepen voelen kunnen zich melden via het onderstaande mailadres. Mogelijk helpt het wanneer je een zelfgemaakte foto meestuurt.

Dit project, met als werktitel ‘Het oude oog’ moet uitmonden in een tentoonstelling en een boek. De organisatoren beschikken inmiddels over apparatuur van bekende fotografen uit de Nederlandse fotografiecanon waaronder George Henri Breitner, Gerard Fieret, Johan van der Keuken en Philip Mechanicus. Hedendaagse fotografen als Hans Bol, Koos Breukel, Rineke Dijkstra, Ringel Goslinga, Teun Hocks, Paul Kooiker en Awoiska van der Molen gaan met de oude camera’s aan het werk.

16 of 17? meld je aan: kbreukel@xs4all.nl