Gids door Burundi krijgt presentatie in Tropenmuseum

Wat heb je nodig om te overleven in het intrigerende Burundi 5 jaar na het einde van de jarenlange burgeroorlog? De antwoorden kun je vinden in het nieuwe boek Only in Burundi van Anaïs López en Eva Smallegange. Op 8 juni wordt het eerste exemplaar gepresenteerd op een bijzondere locatie, het Tropenmuseum.

De afgelopen twee jaar hebben Anaïs López (fotograaf) en Eva Smallegange (schrijver) gewerkt aan het boek. Ze zijn naar Burundi (Centraal Afrika) gereisd en hebben kennisgemaakt met het land, de inwoners en zijn cultuur. Door middel van fotografie en tekst schetsen ze het hedendaagse Burundese leven in verschillende lagen van de bevolking.

Het is een nieuw boek over Burundi: een boek met een positieve inslag, met persoonlijke verhalen van hun gids en tevens de centrale verteller in het boek, Koky. Hij vertelt over zijn jeugd en introduceert de lezer aan zijn tien vrienden die uit verschillende lagen van de samenleving komen: van de maniokmaker waar hij zijn meel koopt, langs de prinses die ooit verloofd was met zijn broer, via de president tot zijn neef de koeherder. Zij laten zien wat je nodig hebt om te (over)leven in dit intrigerende land ruim 5 jaar na het einde van de jarenlange burgeroorlog: alleen met de juiste connecties kom je ergens in Burundi.

De boekpresentatie vindt plaats in het kenniscentrum van het Tropenmuseum.
Er staan verschillende leuke activiteiten gepland zoals een optreden van Burundese drummers, een vertoning van de documentaire Na Wewe (genomineerd voor een Oscar voor best short documentary in 2011) en een Artist Talk met mooie verhalen over hoe dit boek tot stand is gekomen.

• 12:30 – 13:30 uur Vertoning van de film "Na Wewe" met een inleiding door de makers Ivan Goldsmith en Jean Luc Pening en een Q&A onder leiding van Andrea van Pol (reserveren niet mogelijk, beperkt aantal plaatsen, vol=vol)
• 13:45 – 13:55 uur Optreden Burundese drumband
• 14:00 – 14:30 uur Ophalen boek en signeersessie
• 14:45 – 15:15 uur Artist Talk met fotograaf Anais Lopez en auteur Eva Smallegange onder leiding van Andrea van Pol
• 15:15 – 16:15 uur Ophalen boek en signeersessie

Extra activiteiten voor jong en oud
(reserveren niet mogelijk, aanschuiven mits er plaats is)

• 15:15 – 15:30 uur Workshop Burundese percussie
• 15:45 – 16:00 uur Workshop Burundese percussie
• 16:15 – 16:30 uur Workshop Burundese percussie

www.anaislopez.nl