GKf exposeert in Helmond

De beroepsvereniging voor fotografen GKf exposeert van 1 augustus tot en met 29 augustus 2004 in De Nederlandsche Cacaofabriek in Helmond.
Het persbericht:
‘De tentoonstelling bestaat uit 5 deeltentoonstellingen, die het werk van de leden in al haar verscheidenheid laat zien. Het hele gebouw zal gebruikt worden, in elke nis zullen foto’s te zien zijn! Elke deeltentoonstelling is gemaakt door een tweetal leden uit de vereniging en zij hebben werk geselecteerd van de overige leden.

Zo hebben Sabine Plamper en Luciënne van der Mijle een tentoonstelling gemaakt waarbij geënsceneerde fotografie het thema is. Ze laten werk zien van Hannes Wallrafen, Thijs Wolzak, Gerard Wessel, Anne Marie Trovato, Merlijn Doomernik, Rogier Fokke, Wilma van de Hel, Anna van Kooij, Ilse Schrama, Deen van Meer en Jocelyne Moreau. Ze besteden vooral aandacht aan het proces wat bij geënsceneerde fotografie vooraf gaat; de schetsen en de gedachten van de fotograaf.

Dorothee Bavinck en Dinie Wikkerink hebben beeldgedichten gemaakt van het werk van verschillende leden. Passie, devotie, leven en dood, licht en ruimte en verstilling zijn hier de sleutelwoorden, met werk van Albert Brunsting, Eduard de Kam, Dennis Moet, Jutka Rona en Rosa Verhoeve.

Het alledaagse speelt een grote rol bij de tentoonstelling gemaakt door Theo Derksen en Diana Scheilen. Ze gaan uit van het dagelijks leven en hoe dit wereldwijd door de mens wordt beleefd. Er is werk te zien van Ton Broekhuis, Han Singels, Albert Brunsting, Martin Roemers,Corinne Noordenbos en Jan van Veen

Verder hebben Herman van Doorn en Arthur Blonk werk geselecteerd van leden die op een thematische manier zoeken naar beelden met werk van o.a. Maarten Laupman, en Goos van der Veen en en hebben Pauline Prior en Rob Philip een installatie gemaakt in de kelder van het gebouw waarbij de bewegende mens centraal staat. Het is voor het eerst dat de GKf zich op deze schaal presenteert en op deze manier is goed te zien hoe divers het werk van de leden is. De eigen visie, het eigen verhaal speelt een belangrijke rol in het werk van veel leden en zal ook in deze tentoonstelling duidelijk te zien zijn.’

De Nederlandsche Cacaofabriek, Engelseweg 1
Helmond tel: 0492 599055
www.cacaofabriek.com (NB: verouderde informatie)
wo-zo 13.00-17.00 uur