GKf organiseert debat documentaire fotografie

Op donderdagavond 1 december organiseert de beroepsvereniging van fotografen GKf in samenwerking met het IDFA een debat over documentaire fotografie. Aanleiding is het 60-jarig bestaan van de vereniging.
Het persbericht:
‘Door de media worden we overstelpt met beelden. Mede dankzij de digitale revolutie is fotografie toegankelijk geworden voor iedereen. Amateurs leveren persfoto’s en zijn daarmee soms sneller en unieker dan professionele fotografen. Bovendien maken diepgaande reportages in kranten en tijdschriften plaats voor ‘lifestyle’-onderwerpen.

Hoe reageren documentair fotografen op deze ontwikkelingen? Heeft het nog zin om veel tijd, geld en energie te steken in langlopende kwaliteitsdocumentaires? Is er nog genoeg financiering te vinden voor dergelijke omvangrijke projecten? En is er nog wel een platform om ze te publiceren? Of wordt de documentaire meer een kunstuiting waarin het persoonlijke statement van de maker voorop staat?

Onder leiding van Gerard van Westerloo (schrijver/journalist) gaan we op zoek naar een antwoord op deze vragen. Verder laten curatoren, fotografen, editors, en andere mensen uit het fotografisch veld documentaire foto’s zien waar zij een uitgesproken mening over hebben. Bezoekers aan het debat worden uitgenodigd op deze statements te reageren.

Donderdagavond 1 december, grote zaal de Balie Amsterdam. Aanvang 20.00 u, toegangsprijs 7,50 euro incl. 1 consumptie.
Voor meer informatie en reserveringen, zie: www.gkf-fotografen.nl/debat
of bel op maandag of dinsdag het GKf-kantoor 020-6124627.’