GKf viert 65 jarig bestaan in Foam

De beroepsvereniging voor fotografen GKf bestaat 65 jaar en viert dit op zaterdag 23 oktober 2010 met een internationaal festival in Foam_fotografiemuseum Amsterdam. Het thema van deze dag: The Value of Photography / de waarde van fotografie.
Het GKf-festival vindt plaats midden in de tentoonstelling van een grote GKf-legende: Johan van der Keuken. In drie zalen van het Foam_Fotografiemuseum vinden gelijktijdig debatten, presentaties en workshops plaats.

In het programma onder andere: een lezing van de Britse fotograaf Andy Sewell, Duitse fotografen lichten de strijd met uitgevers toe in ‘Auteursrecht en de buren’, Magnumfotograaf Peter van Agtmael vertelt over conflictfotografie met aansluitend een forum gesprek, verschillende portretfotografen tonen hun werkwijze in ‘De veranderende portretstudio’, onderwerpen als ‘De straat en privacy’, ‘Nieuwe media’, ‘Print on demand’ en ‘Fotografen met pensioen’ komen aan de orde, net als portfoliobesprekingen, filmpresentaties en de uitreiking van The GKf One Minutes.

Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het museum gaat open om 10.00 en sluit om 18.00 uur.

Na het dagprogramma in Foam verplaatst het festival zich naar de Veemvloer, waar vanaf 20.00 ‘See you after FOAM at VEEM’ start. Het GKf feest is voor iedereen toegankelijk en kaartjes in de voorverkoop kosten € 4,- info@gkf-fotografen.nl

Meer informatie over het festival:

GKf festival