Golden Light Award voor Things As They Are

Het boek Things as They Are: Photojournalism in Context since 1955 heeft bij de Golden Light Awards 2006 de prijs voor het beste ‘Anthology Book’ gewonnen.
De Golden Lights Awards is een initiatief van de Maine Photographic Workshops in Rockport (V.S.). Deze prijs voor het beste ‘overzichtsboek’ is al weer de vierde prijs die aan deze uitgave is toegekend.

Things as They Are in een productie van World Press Photo in samenwerking met verschillende internationale uitgeverijen en werd in oktober 2005 in het Amsterdamse Foam gepresenteerd. Het is uitgegeven in een Nederlandse, Engelse en Amerikaanse editie.

Het boek geeft een historisch overzicht van de internationale top van de documentaire fotografie in de context van haar publicaties. In het ruim 400 pagina’s tellende boek zijn 125 reportages uit 50 jaar fotojournalistiek opgenomen, waaronder werk van W. Eugene Smith, Sebastião Salgado, Mary Ellen Mark en James Nachtwey.

Things as They Are bevat drie tekstbijdragen. Cultuurhistoricus Mary Panzer schreef over de geschiedenis van de fotoreportage. Christian Caujolle, oprichter van het fotopersbureau Agence Vu Press schetste zijn verwachtingen over de toekomst van het vak en Michiel Munneke, directeur van World Press Photo, schreef het voorwoord.

In april ontving werd Things as They Are bekroond met de
Infinity Award van het International Center of Photography (ICP) in New York.
Wallpaper magazine kende het in de Design Award competitie het predikaat ‘Best Book’ toe. En begin mei ontving het de Book of the Year award van de Italiaanse Associatie van Beeldredacteuren (GRIN).

De tentoonstelling Things as They Are, met dezelfde inhoud als het boek, is van 22 juli t/m 10 september in the Museum of Photography in Tokio te zien en in november tijdens de Mois de la Photo in Parijs.

• We berichtten eerder over Things as They Are in: Dit najaar twee exposities World Press Photo

Met dank aan Pim Milo