Google Street View verovert wereld, maar niet Broughton

Inwoners van Broughton in het Engelse graafschap Buckinghamshire hebben afgelopen week een auto met Google’s Street View camera het stadje uitgejaagd. De bewoners willen niet dat hun straten en huizen via internet van dichtbij te zien zijn.
Bewoner Paul Jacobs van Broughton zag de opvallend uitgedoste auto door de straat rijden en mobiliseerde enkele tientallen mede-burgers die de Street View-auto tot stilstand dwongen. OM verdere ophef te voorkomen besloot de chauffeur het stadje te verlaten.

Het is een incident dat de afgelopen jaren wel eens vaker voorkomt bij de pogingen van Google om een zo groot mogelijk deel van de wereld zo helder mogelijk zichtbaar te maken via internet. Niet alleen met satellietfoto’s bij Google Maps, maar sinds een jaar of twee ook met Street View. De foto’s worden om de 20 meter gemaakt in straten waar de met een speciale 360º-camera uitgeruste auto doorheen rijdt. Aldus wordt het mogelijk op een groot aantal plekken ter wereld virtueel rond te wandelen op straat.

wired.co.uk: Google vs the Broughton mob

Flickr: Google Street View Cars

Google Sightseeing: Top 10 van alle Street View Sights