GoPro komt met de Hero4

In de relatieve korte tijd dat GoPro bestaat is het merk al nauwelijks weg te denken uit de fotografie en film. De kleine actioncams maken de meest spectaculaire beelden mogelijk. Voor de professionele beeldmaker is het dan ook een geweldig apparaat. Nu brengt GoPro de Hero4 uit. Nog altijd volgens hetzelfde principe en in grote mate compatibel met de oudere accessoires.

De GoPro Hero4 komt in twee edities: de black en de silver. De eerste is de meest uitgebreide, waarmee je nu ook 4k30 kunt filmen, naast 2.7k50 en 1080p120. Filmen met 4k is ook voor de fotografen interessant, je kunt uit de film stills halen met een resolutie van acht miljoen pixels. Je hebt dan net wat meer controle dan voorheen, waar je om een bepaalde tijd een foto kunt maken terwijl je filmt. Een nieuwe processor zorgt dat de Black Edition twee maal sneller de informatie kan verwerken dan de vorige Hero modellen. De Silver editie is nagenoeg gelijk, maar is met name beperkter in de filmmogelijkheden. De maximale kwaliteit is 2.7k30.

Bij beide GoPro’s is de beeldkwaliteit verbeterd, met name bij weinig licht. Het Protune is nu zowel voor video als fotografie inzetbaar en een speciale stand maakt foto’s en time lapse bij nacht mogelijk. Daarnaast heeft de GoPro Hero4 een nieuw audiosysteem dat een tweemaal zo groot dynamisch bereik heeft ten opzichte van de voorgangers. De Hero4 lijkt nog veel op de voorganger, de bediening is wel aangepast. Zo heeft de Hero4 Silver een touch screen. Interessant is de HiLight tag waarmee je tijdens de opnames kunt aangeven welke delen het meest belangrijk zijn.

Naast de twee uitgebreide modellen brengt GoPro ook de Hero uit. Bij deze actioncam is de waterdichte behuizing geïntegreerd en de camera is beperkter in de (film)mogelijkheden. De foto’s hebben een resolutie van vijf miljoen pixels en WiFi ontbreekt bijvoorbeeld. Daar staat wel een aantrekkelijke prijs tegenover: €124,99 inclusief BTW. De Hero4 Black gaat €479,99 kosten en de Silver editie €379,99. De camera’s zijn vanaf 5 oktober 2014 te koop.

Meer informatie: gopro.com