Gouden Grijns; een nieuwe ster aan het prijzenfirnament

De Gouden Grijns is een nieuwe jaarlijkse prijs die wordt toegekend aan de grappigste foto van het afgelopen jaar.Fotografen Roger Cremers en Merlijn Doomernik riepen de prijs in het leven om de waardering voor humor in de Nederlandse fotografie te bevorderen.
Ook in het werk van Cremers en Doomernik zelf is humor een graag geziene gast. Met name de visuele grappen in de portretten van Doomernik zijn onderscheidend.

Inzenden kan van 1 februari t/m 31 maart 2011, 23.59 uur. Alle beroepsfotografen en fotografiestudenten in Nederland zijn uitgenodigd werk in te sturen.De inzendingen worden op 11 april beoordeeld door de jury gevormd door Micha Wertheim, cabaretier en radiomaker; Paulien Cornelisse, cabaretière en schrijfster; Nienke Denekamp, fotoredacteur bij Hollands Diep; Madelijn Strick, humor-onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Jo Misdom, fotograaf en voorzitter.

De prijsuitreiking is op 26 april in theater Het Perron, Amsterdam. Isolde Hallensleben presenteert de uitreiking die wordt opgeluisterd door een optreden van Het Monica da Silva Trio.

www.goudengrijns.nl