Graham Smith winnaar Lex van Rossen Award 2010

Afgelopen weekend is tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen de winnaar van de Lex van Rossen Award bekend gemaakt. De prijs is gewonnen door Graham Smith uit Noord-Ierland.
Volgens de jury vormen zijn foto´s een goede coherente serie, met gevoel gemaakt en van prima documentaire kwaliteit. ‘Smith is een foto-journalist die vastlegt wat hij ziet. Hij is technisch een uitstekend fotograaf, maar weet ook goed de passie voor muziek over te brengen. Hij heeft veel empathie voor muzikanten, en is een goede allrounder. De jury was erg onder de indruk van zijn intieme beelden, en was bij deze fotograaf erg benieuwd naar toekomstig werk’.

Andere genomineerden waren Ami Barwell, Janos Kummer, Jens van der Velde, Joachim Zimmermann, Kim Badawi, Laurence Tarquin von Thomas, Nick Helderman, Titia Hahne en Vrederick.

De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een talentvolle Europese muziekfotograaf jonger dan 35 jaar. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2500, een publicatie in het GUP magazine en OOR. De award is vernoemd naar de op 24 februari 2007 op 57-jarige leeftijd overleden Nederlandse muziekfotograaf Lex van Rossen, die werkte voor NRC Handelsblad, OOR en Haarlems Dagblad.

Popview: Lex van Rossen Award