Groeten uit het Nederland van 2009

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam en ANP Historisch Archief zijn in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum het fotoproject Nieuwe Groeten Uit... gestart, met financiële steun van de BankGiro Loterij.
Het doel van Nieuwe Groeten Uit… is het verzamelen van ‘nieuwe ansichtkaarten’ van ons land anno 2009 om zo een nieuw beeld van Nederland te maken. Uit het persbericht: ‘Met de oproep ‘Fotografeer jouw Nederland van nu!’ word ook jij gevraagd hoe jouw Nederland er in 2009 uitziet. Welk beeld typeert volgens jou jouw omgeving? Wat maakt volgens jou Nederland zo mooi en uniek?’

Door je foto’s op www.nieuwegroetenuit.nl te uploaden werk je mee aan samenstellen van het ‘nieuwe beeld van Nederland’.

Eind juli worden de beste foto’s (per provincie) door een vakjury uitgekozen. De winnaars zullen tijdens de zomertour bekend gemaakt worden. Dan worden alle inzendingen vertoond en kun je alvast een idee krijgen van het nieuwe totaalbeeld dat ontstaat.

Alle deelnemers maken kans op prijzen. Van de beste foto’s per provincie zal een grote eindpresentatie samengesteld worden door het Nationaal Historisch Museum. Bovendien worden deze foto’s ook in Collectie Nederland opgenomen. Tot slot geeft Nieuwe Groeten uit… 12 Sony fotocamera’s weg aan de winnaars.