Grootste dagklus Beeldredaktie: 26 fotografen

De Beeldredaktie – bemiddelaar tussen fotografen en opdrachtgevers – heeft zaterdag de grootste ééndaagse klus uit zijn bestaan gedaan. Directeur Gerard Paul Haga meldt dat zijn bedrijf 26 fotografen heeft ingezet voor het fotografisch verslaan van de Conventie van Achlum, een groot evenement waarmee verzekeraar Achmea zijn 200-jarig bestaan luister bijzette.
Achmea heeft De Beeldredaktie opdracht gegevens alle onderdelen van het evenement te fotograferen, zowel op de grote podia als bij enkele bewoners van het Friese dorp Achlum. Twee fotografen – Robin Utrecht en Jiri Büller – hadden de opdracht om de speciale gast van de dag – Bill Clinton – te volgen.

Een week lang is in overleg tussen Achmea en De Beeldredacktie een draaiboek opgesteld om alle onderdelen te kunnen fotograferen, deels voor een actueel verslag via Nu.nl, deels voor compilatie in een boek dat over de conventie verschijnt.

Maandagmiddag moeten alle foto’s zijn ingeleverd bij Achmea, waarbij de fotografen worden begeleid door een fotoredactur van De Beeldredaktie.

www.conventievanachlum.nl

www.beeldredaktie.nl