GUP begint galerie

Sinds vrijdag is er weer een fotogalerie bij in Amsterdam. GUP, ‘Guide to Unique Photography’, is vanaf vandaag niet langer alleen een tijdschrift over fotografie, maar het heeft nu ook een eigen galerieruimte van 150 m2.
Uit het persbericht:

Van 7 tot 28 september presenteert fotografe Isabella Rozendaal (Amsterdam, 1983) haar eerste solotentoonstelling ‘Isabella Hunts’ in de nieuwe galerie aan de Ferdinand Bolstraat 1.

De GUP Gallery is een actieve galerie waar conceptuele (kunst)fotografie, van aanstormend talent en gerenommeerde fotografen, gesigneerd en in oplage gee?xposeerd en verkocht zal worden.

Zoals GUP Magazine wil GUP Gallery een plek zijn waar foto-liefhebbers en aanstormend talent elkaar ontmoeten. GUP ziet dat een groeiend aantal fotografen moeite heeft een geschikte galerie te vinden welke hun werk wil tonen en verkopen. Traditionele galeriehouders vinden het vaak te riskant om zich te binden aan een jonge, beginnende fotograaf die zich nog moet bewijzen. Daarnaast is er een grote groep jonge potentiele kunstliefhebbers die graag (kunst)fotografie aan wil schaffen, maar daar niet de bedragen voor wil neerleggen die de traditionele galeriewereld voor kunstfotografie vraagt.

GUP gaat beide groepen bedienen. Het biedt fotografen een kwalitatief hoogwaardig podium in de galerie aan de Ferdinand Bolstraat en zal actief haar eigen community activeren om het werk aldaar te ontdekken en ook een nieuwe groep gei?nteresseerden prikkelen om te investeren in de aangeboden fotografie.

Sinds de oprichting in 2005, is GUP uitgegroeid tot een begrip in de internationale fotografiewereld. De print editie van ‘Guide to Unique Photography’ verschijnt in meer dan twintig landen wereldwijd. Daarnaast is GUP sinds twee jaar een volwaardig online magazine met zeer actieve ‘social communities’ op Facebook en Twitter.

GUP Gallery is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, en deelt haar ruimte met ‘We Are Void’, een agentschap/galerie voor jonge kunstenaars.

www.gupmagazine.com