GUP genomineerd voor Lucie

GUP magazine ontving maandag goed nieuws uit New York. Het blad is genomineerd voor een Lucie award, een begeerde prijs in de fotografiewereld. De redactie kreeg een dag later forse kritiek op het weblog PDN Pulse wegens het plaatsen van een foto zonder toestemming te hebben gevraagd aan de fotograaf.
Het persbericht van GUP:

‘In de categorie ‘Photography Magazine of the Year’ ontving het geheel Engelstalige magazine vandaag, tot haar eigen verrassing, haar eerste nominatie. De redactie is naast verrast ook verheugd ondanks dat het niet zelf had ingezonden voor de prestigieuze prijs.

Sinds zeven jaar worden de Lucies jaarlijks uitgereikt aan o.a. de beste publicaties op het gebied van fotografie. De cre?me de la cre?me van de fotografiebranche buigt zijn hoofd over de nominaties en op maandag 19 oktober zal de prijs worden uitgereikt in het Lincoln Center te New York.’


www.gupmagazine.com

Op het weblog PDN Pulse komt GUP er minder goed vanaf. Dat heeft ermee te maken dat het blad kennelijk niet aan alle fotografen om toestemming vraagt bij het publiceren van foto’s.

PDN Pulse: Magazine: Contacting Photographers is Too Complicated