GUP Magazine over crisis

Het nieuwe nummer van GUP Magazine, komt begin april, is gewijd aan fotografie over de economische crisis.
Het persbericht meldt:

GUP Magazine geeft wereldwijde Crisis een gezicht.

De financiële crisis. De voedselcrisis. Beiden vraten zich vorig jaar in op het menselijk bestaan. Nu zitten we er middenin. De Crisis. De een verliest zijn spaargeld, de ander zijn baan. En in ontwikkelingslanden hebben meer mensen dan ooit honger en moeten rondkomen van $2 per dag. We koersen richting een mondiale depressie – volgens de opinie heftiger dan die uit de jaren ’30 vorige eeuw.

Vanaf 7 april in-store: GUP #19
In de aankomende editie – publicatiedatum: 7 april – brengt GUP het fenomeen ‘crisis’ in beeld. Van de val van banken en grote werkloosheid tot de honger in Afrika. Een beeldlijn van verleden tot heden. Wat betekent crisis voor mensen? Hoe zien we het aan de oppervlakte? Wat zijn de gevolgen voor het individu of een natie?

Je ziet het onder meer in het antropologische werk van Dorothea Lange tijdens de Great Depression. Robert Frank laat een naar binnen gekeerd na-oorlogs Amerika zien en Joost van den Broek portretteert het door de kredietcrisis getormenteerde Amerika van nu. En hoe cru de wereld in mekaar steekt tonen de Miljonairsfair serie van Otto Snoek en Sander Veenemans werk gemaakt in Afrika.

Kortom, een meer dan eigentijds GUP nummer. Compleet zwart-wit, want het is Crisis of niet.

Profiel
GUP – Guide to Unique Photography – is een tweemaandelijks, internationaal fotozine dat werk van bewezen en aanstormend fotografietalent behandelt. Ook bevat het Engelstalige GUP een praktische gids, waarin voorname nationale en internationale foto-exposities worden belicht. GUP gaat in 2009 zijn vierde jaar in.

www.gupmagazine.com