Haagse Fotografieprijs over groene stad

Het Haags Gemeentearchief organiseert dit jaar voor de zesde keer de Haagse Fotografieprijs. Het thema voor dit jaar is “Den Haag groene stad”. De aanleiding hiervoor is het Groenjaar 2009. Zowel amateur fotografen als professionals worden opgeroepen een foto te maken die Den Haag als groene stad symboliseert, aldus een persbericht. De maximaal vijf foto’s per deelnemer kunnen tot 8 januari 2010 worden aangeleverd. In maart 2010 wordt de Haagse Fotografieprijs uitgereikt.
Het persbericht vervolgt:

Groen is belangrijk voor de mens. Een groene omgeving moet je beleven. Ervan genieten, erin spelen en ontspannen. Om het belang van het groen voor mens en natuur te benadrukken staat 2009 in het teken van het Haagse groen: ‘Den Haag Natuurlijk Groen’. Den Haag is een groene stad. Denk maar aan de vele stadsparken, plantsoenen, tuinen, geveltuinen, het duingebied, de bossen, de landgoederen en niet te vergeten de monumentale bomen die langs de diverse grachten en lanen staan. En dan hebben we het nog niet over de vele balkons en terrassen waar door de bewoners minituintjes op zijn aangelegd. Of het onkruid tussen de tegels dat zich ontpopt tot een prachtige bloem.

De foto’s worden beoordeeld door een vakkundige jury. De makers van de drie winnende foto’s ontvangen een geldprijs. De eerste prijs bedraagt € 1.000,-, de tweede prijs € 300,- en de derde prijs € 200,-. Nieuw dit jaar is de toekenning van een vierde prijs. Deze prijs van € 250,- wordt door kinderen bepaald.

Voor deelname aan de Haagse Fotografieprijs moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo kunnen digitale foto’s alleen op cd-rom worden aangeleverd en kunnen er maximaal vijf foto’s per deelnemer worden ingestuurd. Ook moet er een toelichting bij de foto(‘s) worden meegestuurd en moet de foto gemaakt zijn tussen 1 januari 2009 en 1 januari 2010. Meer voorwaarden van de Haagse Fotografieprijs en het deelnemersformulier zijn vanaf (25 juni 2009) te vinden (en down te loaden) op www.gemeentearchief.denhaag.nl en www.denhaag.nl/groen. De prijsuitreiking van de Haagse Fotografieprijs vindt in maart 2010 plaats.

De informatie kan ook schriftelijk worden aangevraagd. Per e-mail via postbus@hga.denhaag.nl,
telefonisch via 070 353 70 13 / 70 42 en per post via Haags Gemeentearchief, Spui 70, 2511 BT DEN HAAG. De benodigde formulieren worden dan toegezonden.