Haarlem nieuwe stad voor Zilveren Camera

Haarlem wordt vanaf volgend jaar de nieuwe stad waaraan de organisatie van de Zilveren Camera zich bindt. Vijf jaar lang is het prijzencircus van de Nederlandse fotojournalistiek verzekerd van geld, aandacht en ruimte.
Na Utrecht en Rotterdam is Haarlem de nieuwe stad die de Zilveren Camera steunt.

Uit een bericht in het Haarlems Dagblad: Hans Kouwenhoven, tevens preses van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten, is blij met de ‘deal’ met Haarlem: ,,Zo kunnen we eindelijk eens een paar jaar iets moois opbouwen. De activiteiten beginnen al in januari, met de jurering in De Hoofdwacht en aansluitend de persconferentie en bekendmaking in het stadhuis. Op 20 maart volgt dan de overzichtstentoonstelling in de Refter van het stadhuis en kort daarna het slotfeest in De Lichtfabriek.”

Haarlem vraagt de provincie Noord-Holland een bijdrage van eenderde van de kosten, maar de gemeente heeft ook toegezegd zich in te zetten om het evenement beter op de kaart te zetten en te bemiddelen bij sponsoring. Zo is er overleg gestart met instellingen als de Vishal, Frans Halsmuseum, Teylers Museum en ABC om in te spelen op de komst van de Zilveren Camera.

Lees het hele stuk in het Haarlems Dagblad.