Hallmark verkoopt fotocollectie aan museum Kansas

Het ansichtkaarten-concern Hallmark heeft zijn fotocollectie overgedragen aan het Nelson-Atkins Museum of Art in Kansas City. Het museum beschikt daarmee in een klap over een respectabele collectie met klassiekers van vooral Amerikaanse fotografie. Het gaat om 6500 beelden van 900 fotografen, met een geschatte marktwaarde van zeker 65 miljoen dollar.
De collectie van Hallmark is sinds de jaren zestig opgebouwd door Keith F. Davis, een man met een droombaan: hij kon door de jaren heen een mooie collectie opbouwen. Zoals hoofdcurator Peter Galassi van het Museum of Modern Art het verwoord in de New York Times: ‘It’s an absolute model of corporate philanthropy. A good solid company that doesn’t make bombs, that doesn’t destroy the environment, hired an extremely competent curator and gave him enough money to build this thing.’

Vintage prints van ‘Migrant Mother’ van Dorothea Lange, ‘Flag raising on Iwo Jima’ van Joe Rosenthal en ‘House of a thousand windows’ van Alvin Langdon Coburn horen tot de schatten van de collectie.

• Lees meer in de New York Times: For a Dear Museum: Love, Hallmark