Hannah Horsch krijgt Steenbergen Stipendium

Het Steenbergen Stipendium 2006 is afgelopen donderdag uitgereikt aan Hanna Horsch. Zij ontvangt een bedrag van vijfduizend euro. De jury schrijft over Horsch: ‘Hannah’s visie op het landschap, haar onderzoek naar de beeldende elementen ervan en het resultaat: de combinatie van tekeningen en foto’s zijn authentiek en een boeiende ervaring.’ Horsch studeerde dit jaar af aan de afdeling fotografie van de AKI in Enschede.
Twee eervolle vermeldingen gaan naar Christian van der Kooy van de KABK Den Haag en Thijs Koelink van de HKU Utrecht. Zij ontvangen ieder een bedrag van duizend euro. De jury over Van der Kooy: ‘Christians ingetogen manier van werken maakt veel indruk.’ De jury over Koelink: ‘Het is zijn meesterlijke manier van monteren en documenteren.’

Het werk van de winnaar, de twee eervolle vermeldingen en de zeven andere genomineerden is te zien in het Nederlands Fotomuseum van 7 t/m 30 december 2006. De andere genomineerden waren: Eva Fiore Kovacovsky en Rob van der Nol van de Rietveld Academie Amsterdam, Anke van Iersel van de St Joost Academie Breda en van de KABK Emilio Troncoso, Jelle Ooijevaar en Sanne Schouwink.

Eerdere winnaars van het stipendium zijn Wytske van Keulen, Yvonne Lancet, Andrea Stultiens, Thomas Schlijper, Kim Krijnen, Myne Soe-Pedersen, Petra Stavast en Marcel Borsten.

• Meer informatie en foto’s: 2 pagina’s in pdf

www.nederlandsfotomuseum.nl