Hans Kemna opent Quickscan nl#01

Het Nederlands Fotomuseum start het nieuwe jaar met Quickscan nl#01, een tijdsdocument over de huidige Nederlandse fotografie. Rond het thema verschijnt een catalogus en een expositie die op 16 januari in Rotterdam geopend wordt door Hans Kemna, casting director en fotografieverzamelaar.
Het Nederlands Fotomuseum biedt elke vier jaar een impressie in de nieuwe tentoonstellingenreeks QUICKSCAN NL. In deze eerste editie tonen ruim 25 fotografen en kunstenaars hun werk, niet ouder dan twee jaar en veelal nog niet eerder gepresenteerd. Om de meest actuele ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie te onderzoeken komen aan de orde vragen als: ‘Kan een foto een performance, collage of installatie zijn? Nemen we definitief afscheid van de analoge fotografie? Hoe blijft het fotoboek overeind tussen de diversiteit van presentatievormen?’

Quickscan nl#01 bevat werk van: Michael Anhalt/Meike Eggers, Kim Boske, Club Donny, Fw:, Rob Hornstra/ Arnold van Bruggen, Anouk Kruithof, Lucia Nimcova, Paulien Oltheten, Jaap Scheeren, Kim Bouvy, WassinkLundgren, Orna Wertman, Luuk Wilmering, Martine Stig, Katja Mater, Eva- Fiore Kovacovsky, Melanie Bonajo, Andrea Stultiens, Petra Stavast, Awoiska van der Molen, Bas Fontein, Wytske van Keulen, Jan Adriaans.

De expositieopening vindt plaats op 16 januari met van 15.00- 16.00 uur een Meet & Greet met de fotografen en kunstenaars en om 17.00 uur start de officiële opening met Hans Kemna.
De catalogus, samengesteld door Frits Gierstberg en ontworpen door Hans Gremmen, is een uitgave van het Nederlands Fotomuseum en voor € 5,- te koop in de museumwinkel of online via de website.

Nederlands Fotomuseum: Quickscan NL#01

Nederlands Fotomuseum: Citaten van Frits Gierstberg over de fotografen in Quickscan nl#01