Hans van der Meer op festival Arles

Hoofdcurator Martin Parr heeft ‘Hollandse Velden’ van Hans van der Meer geselecteerd voor het komende fotofestival Rencontres d’Arles (8 juli-19 sept). Van der Meer is dit voorjaar met regelmaat in Zuid-Frankrijk om de gekozen serie beelden van amateurvoetbal in Nederland aan te vullen met een serie soortgelijke beelden in de Provence.
Ook rond de Europese kampioenschappen voetbal in Portugal deze zomer speelt Van der Meers werk een rol. Het Centro Português de Fotografia in Porto heeft hem een met Arles vergelijkbare opdracht gegeven. Ook in Portugal gaat Van der Meer het amateurvoetbal vastleggen op zijn kenmerkende wijze.

Bekijk twee foto’s uit Hollandse Velden op de website van Noorderlicht

In Photo District News en British Journal of Photography heeft Parr inzicht verschaft in het programma dat hij in Arles laat zien. Naast Hollandse Velden (een serie die Parr in zijn geheel heeft aangekocht), is er veel aandacht voor fotografie uit Japan en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om werk van onder meer Rinko Kawauchi, Osamu Kanemura, Stephen Gill, Chris Shaw, Tony Ray-Jones, Chris Killip en Keith Arnatt.

De website van Arles