Hellen van Meene geeft masterclasses

De internationaal befaamde fotografe Hellen van Meene geeft dit najaar twee maal een masterclass, in september en in november, beide keren in Bergen, Noord-Holland. Ze heeft voor de workshops Photographers Live opgericht, waarbij ook andere fotografen een masterclass kunnen geven.
In een persbericht lezen we verder:

De deelnemers zullen zich gedurende twee intensieve dagen, in een intieme groep van maximaal tien personen, bezighouden met kijken, discussieren, foto’s maken, recenseren, redigeren, en het in de groep bespreken en beoordelen van het nieuw gemaakte werk (zogenaamde “group critiques”).

Van iedere deelnemer zal het portfolio door Hellen worden beoordeeld. Ook zal zij praten over haar eigen foto’s: hoe ze worden gemaakt, hoe ze haar modellen benadert, en hoe ze haar onderwerpen kiest. De workshop zal zich richten op de artistieke kant van de fotografie. Hellen maakt gebruik van analoge camera-apparatuur (Rolleiflex / Hasselblad), en werkt met beschikbaar licht, maar de technische aspecten van de fotografie zullen niet worden behandeld tijdens de workshop. De voertaal is Engels, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken.

De workshop is bedoeld voor fotografen die op zoek zijn naar het verleggen van hun eigen persoonlijke fotografische grenzen. De masterclass is niet toegankelijk voor iedereen: om de hoge kwaliteit van de workshop te waarborgen zal het werk van de deelnemers worden beoordeeld door Hellen van Meene zelf.

De masterclass wordt gehouden in het weekend, op zaterdag en zondag
22 september – 23 september 2012
03 – 04 november 2012

De kosten bedragen € 895 / $ 1125 (inclusief BTW) voor een 2-daagse / 20+ uur masterclass en één overnachting in een hotel, inclusief ontbijt. Het bedrag is inclusief koffie / thee / frisdrank, lunch op beide dagen en een diner. Het is exclusief reiskosten.

www.photographers-live.com