Help-Portrait ook in Nederland succesvol

Help-Portrat is afgelopen zaterdag wereldwijd een behoorlijk succes geworden. Bij het schrijven van dit artikel staat de teller op 24 landen waar 1339 fotografen 26.200 portretten maakten. Ook in Leeuwarden was een sessie. Een persbericht meldt: ‘Enthousiaste leerlingen van de opleiding fotografie van ROC Friese Poort Drachten zetten mensen die zich niet veel kunnen veroorloven gratis en voor niets op de foto op de Friese Poort in Leeuwarden. Ook werden de deelnemers geknipt en in de visagie gezet door de leerlingen van kapper en schoonheidsspecialist van ROC Friese Poort Leeuwarden.’
Het bericht vervolgt:

Van origine is Help-Portrait een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart, die het heeft opgezet om mensen die niet in de mogelijkheid zijn een portret te laten maken deze optie één keer per jaar volledig gratis te geven. Op 8 december was de internationale dag van Help Portrait waarbij het in Nederland voor de tweede keer werd georganiseerd en in Leeuwarden voor de eerste keer. Voor de leerlingen van de opleiding fotografie telde het mee als een examenonderdeel. In totaal waren er 20 vrijwilligers in touw om de 22 deelnemers te begeleiden.

De mensen die op de foto werden gezet waren erg blij dat zij zo werden verwend door kappers, visagisten en fotografen. Voorzitster van de organisatie Renske van den Bosch spreekt dan ook van een doorslaand succes. ‘De mensen waren heel erg blij met de foto’s en genoten stuk voor stuk van de persoonlijke aandacht. Wij zijn blij dat we alle deelnemers naar huis hebben laten gaan met een glimlach om hun gezicht,’ vertelt ze.

help-portrait.com