Hermes, Jongerius en Ghijsen geselecteerd voor competitie Festival Hy’res

Drie dagen terug ontvingen Photoq’s correspondenten in Los Angeles, Marie-José Jongerius en Stijn Ghijsen het goede nieuws dat zij zijn geselecteerd voor de competitie van het twintigste Festival International de Mode et de Photographie in het Franse Hy’res. Astrid Hermes is ook uitgenodigd om mee te dingen in deze wedstrijd.
Het festival richt zich op jonge ontwerpers en fotografen en schrijft jaarlijks voor beide disciplines een wedstrijd uit.
Hermes, Jongerius en Ghijsen worden 28 april in Hy’res verwacht, alwaar zij hun werk samen met acht andere aanstormende talenten presenteren. Er is een tentoonstelling voor het publiek (van 29 april tot en met 2 mei) en daarnaast bespreken zij hun werk met alle juryleden. Het festival produceert een catalogus, waarin Hermes’, Jongerius’ en Ghijsens werk zal worden opgenomen.
Jean-Pierre Blanc, organisator van het festival, presenteert een groot aantal debuterende modemakers en meer dan zestig fotografen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de stad Hy’res en de centrale overheid.