Het tweede jaarboek van de GKf is uit

Op 24 september verschenen: GKf Fotografen 2005-2006, het jaarboek van de kleinste en meest geëngageerde beroepsvereniging van fotografen.
Dit jaarboek -het tweede pas, blijkt uit de inleiding- bevat ruim vierhonderd foto’s van leden, aspirantleden en erflaters van deze vereniging.

De GKf, die dit jaar haar 60-jarig bestaan viert, wil fotografen aan zich binden die hun persoonlijke visie in vorm en inhoud laten prevaleren. Daarom is het de enige fotografenvereniging die haar leden balloteert.

Het werk van de aangesloten fotografen omvat alle aspecten van het veelzijdige medium: van documentair tot autonoom werk, van pers- tot reclamefotografie.
De letters ‘GKf’ stonden ooit voor ‘Gebonden Kunsten federatie’, maar hebben net als bij de VPRO om verschillende redenen hun betekenis verloren.

De samenstellers van het jaarboek selecteerden archiefbeelden van veertien erflaters van de vereniging: Maria Austria, Kors van Bennekom, Eva Besnyö, Carel Blazer, Violette Cornelius, Ed van der Elsken, Paul Huf, Ata Kando, Aart Klein, Dolf Kruger, Peter Martens, Cas Oorthuys, Jan Versnel en Johan Vigeveno. Van Bennekom, Kando, Kruger en Versnel fotograferen overigens nog steeds.
De foto’s van de erflaters staan tussen die van de huidige leden, als een soort symbool voor een gemeenschappelijke houding en een doorgaande traditie in de fotografie.

Het foto-overzicht sluit af met de naam- en adresgegevens van de leden, aspirantleden, buitengewone leden en ereleden.

Het boek GKf Fotografen 2005-2006 kost 19,95 + 3,- euro verzendkosten en kan rechtstreeks bij de vereniging worden besteld door overmaking van euro 22,95 op girorekening 1975464 onder vermelding van GKf Fotografen 2005-2006, of via de boekwinkel, ISBN: 9080788627.
De GKf is bereikbaar via telefoon: 020-612 46 27 of e-mail: info@gkf-fotografen.nl