HillCreek Pictures doet Corbis in Nederland

Het fotobureau HillCreek Pictures wordt in Nederland de vertegenwoordiger van Corbis, de op één na grootste commerciële beeldbank ter wereld. HillCreek Pictures bestaat inmiddels vijf jaar en richt zich vooral op stockfotografie.
Medeëigenaar Bas van Beek (vroeger bij ANP, Zefa en Benelux Press) zegt dat Corbis voor HillCreek heeft gekozen omdat zijn bedrijf de volle aandacht voor het account heeft: ‘Bureaus als Hollandse Hoogte en ANP hebben al voor veel buitenlandse agentschappen een Nederlandse vertegenwoordiging. Corbis is bezig weer meer aanwezig te zijn in de lokale markten. Wij kunnen ze alle aandacht geven omdat we die niet over meer vertegenwoordigingen hoeven te verdelen.’

Van Beek ziet veel mogelijkheden die Corbis biedt via het onderdeel Motion, dat video content in de aanbieding heeft. Hoewel HillCreek net als de andere aanbieders merkt dat de prijsdruk toeneemt, blijft hij ontspannen: ‘We werken ook meer met abonnementen. En internet is natuurlijk een specifieke markt met een andere tariefstelling.’ De personeelssterkte van HillCreek Pictures zal door de Corbis-deal vermoedleijk groeien van drie naar zes mensen.

www.hillcreekpictures.com