Hollandse Hoogte aan het IJ

Het kantoor van fotopersbureau Hollandse Hoogte is afgelopen weekeinde verhuisd naar een gloednieuw kantoor aan de Danzigerkade 9 in Amsterdam-West. Vanaf de tweede verdieping hebben staf en medewerkers een prachtig uitzicht op het IJ.
Negen jaar terug, bij de verhuizing naar het vorige kantoor aan de Nieuwe Prinsengracht werkten er 12 mensen bij het bureau, dat zijn er inmiddels 33.
De nieuwe locatie is twee keer zo groot als de oude.

Hollandse Hoogte behoort tot de eerste gebruikers. Het kantoor is ontworpen door Dedato, het vormgevings- en architectenbureau dat op de derde en vierde verdieping is gehuisvest. In de directe omgeving bevinden zich verschillende ontwerpbureaus en de beroepsvereniging van ontwerpers BNO.

Volgend jaar gaat het fotopersbureau zich ook toeleggen op bewegend beeld. De database is daar al geschikt voor gemaakt. In januari presenteert Hollandse Hoogte een nieuwe website. Het streven is de Nederlandse fotografie meer onder de aandacht te brengen van gebruikers in het buitenland.

Medewerkers en directie zijn over het algemeen zeer tevreden met hun nieuwe behuizing. De algemeen directeur zoekt alleen nog een aanlegplaats voor zijn boot.