Hollandse Hoogte gaat nieuwsfotografie voor Wegener doen

Wegener Media heeft besloten vanaf 1 januari 2014 alle fotografie voor de centrale redactie af te nemen van Hollandse Hoogte (HH), zo lezen we in een persbericht van het fotobureau. Met ingang van die datum maakt Wegener geen gebruik meer van ANP Photo.

Het bericht van HH vervolgt:

Met deze historische beslissing geeft Wegener, in samenwerking met Hollandse Hoogte, ruim baan aan een grote pool freelance fotografen.

Fotobureau Hollandse Hoogte richt speciaal voor Wegener een aparte nieuwsdienst in, die de leveringen van fotografie aan alle dagblad titels gaat coƶrdineren. Ook de dagbladen van de Media Groep Limburg en HDC vallen onder deze afspraak.

Deze nieuwsdienst gaat, vanuit haar kantoor in Amsterdam, Nederlandse nieuwsfotografie produceren. En gaat selecties uit het totale aanbod maken voor de centrale redactie van Wegener Media in Nijmegen. Zowel de productie als het aanbod zal in zeer nauwe samenwerking met de Persdienst van Wegener worden uitgevoerd.

De nieuwe dienst wordt verantwoordelijk voor het totale pakket fotografie. Daaronder valt ook het internationale nieuws. En de productie van sport fotografie.
Het enorme archief van Hollandse Hoogte staat alle titels van Wegener ten dienste. Alle regionale titels gaan van deze dienst gebruikmaken.

Voor Hollandse Hoogte (1985) is dit de eerste keer in haar bestaan dat een groot krantenconcern zo breed van haar diensten gebruik gaat maken. Hollandse Hoogte gaat met een groep van ca. 50 free lance fotografen de nieuwsfotografie in eigen land produceren. Haar enorme internationale netwerk staat borg voor een doorlopende stroom nieuwsfotografie uit de rest van de wereld. Sport fotografie wordt geproduceerd met partner VI Images.

Onder deze afspraak vallen de Persdienst van Wegener Media, en de dagblad titels TC Tubantia, De Stentor, De Gelderlander, BN De Stem, PZC, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad. Van de Media Groep Limburg: Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad. En van HDC: Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

www.hollandse-hoogte.nl