Hollandse Hoogte wordt Nederlandse agent Magnum

Het fotobureau Hollandse Hoogte wordt de Nederlandse vertegenwoordiger van een aantal bureaus die tot voor kort bij het ter ziele gegane ABC Press zaten. Naast het gerenommerde Magnum Photos gaat het onder meer om Amazonas (het privé bureau van Sebastiao Salgado), het Londense Camera Press en om historisch materiaal van Keystone en Rue des Archives.
HH is met name trots op de Magnum-vertegenwoordiging: ‘Dat betekent een prachtige kwaliteitsimpuls voor ons archief.’

‘Niet alleen de journalistieke fotografie uit het buitenland zal in hoeveelheid en diepte toenemen. Ook ontvangen we veel meer portretten: van beroemde mensen en van degenen die graag beroemd willen worden. Niet alleen buitenlandse celebrities van de befaamde bureaus Icon, Lamoine (nieuw) en Botaish, maar ook Studio Kroon stelt zijn fotografie van bekende Nederlanders aan ons archief ter beschikking waardoor onze collectie Nederlandse portretten verbreed wordt’, aldus een mededeling op de website van HH.

Intussen is het bedrijf bezig zijn website te vernieuwen. Doel is om de gebruiker meer snelheid, stabiliteit en gebruiksgemak te bieden. Met name Apple-gebruikers wordt meer comfort in het vooruitzicht gesteld.

De database zal ook worden verrijkt met meer stockmateriaal: ‘Het archief van stockbureau Imagestore wordt nu geïntegreerd in onze database, zodat u makkelijk toegang krijgt tot het mooie en creatieve stockmateriaal van Photonica, Nonstock, IT-stock, Stock4B, Millennium.’

Een voorlopige blik op de nieuwe site van Hollandse Hoogte.