Horst Tappe (67) overleden

Op 21 augustus is in Vevey, Zwitserland, de Duitse fotograaf Horst Tappe overleden aan kanker. Tappe maakte vooral naam als portrettist van beroemde schrijvers en kunstenaars. Om er enkele te noemen: Pablo Picasso, Salvador Dalí­, Vladimir Nabokov en Alfred Hitchcock.
Andere vips die Tappe portretteerde zijn de Amerikaanse komiek Charlie Chaplin, de Britse toneelschrijver Sir Noel Coward, de Amerikaanse schrijfster Patricia Highsmith, de Franse schrijver Georges Simenon, de Amerikaanse dichter Exra Pound, de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie en de Russische componist Igor Stravinsky.

Tappes foto’s zijn op veel tentoonstellingen te zien geweest en hij publiceerde ook fotoboeken. Hij was een speciale vriend van Nabokov, van wie hij veel foto’s maakte. Zijn Nabokov-collectie was recentelijk te zien in de George Washington University en de Columbia University in de Verenigde Staten. Er loopt een tentoonstelling van Tappes foto’s van de expressionistische schilder Oskar Kokoschka tot 30 oktober in het Musée de Montreux in Montreux.

De op 13 mei 1938 in Westfalen geboren Tappe studeerde fotografie in Hamburg en Frankfurt am Main. Hij vervolgde zijn opleiding in Vevey, alvorens zich in 1965 te vestigen in Montreux, aan het Meer van Genève.

Bekijk Tappe’s foto’s: www.rue-des-archives.com