Huis Marseille breidt uit

Huis Marseille, stichting voor fotografie, heeft het buurpand, Keizersgracht 399 gekocht. Het beschikbare oppervlak van het fotografiemuseum wordt hierdoor met zo’n 75 procent uitgebreid.
Vanmiddag bevestigde Els Barents, directeur van Huis Marseille, dat haar instelling het pand naast het museum, Keizersgracht 399 heeft verworven. Hiermee wordt meer dan duizend vierkante meter toegevoegd aan de bestaande ruimte.

In dit pand zullen vooral de ondersteunende functies worden ondergebracht. Zo beschikt Huis Marseille amper over depotruimte. De collectie bevindt zich voor het grootste deel in de depots van Stichting De Pont in Tilburg, de andere kunstinstelling die door de familie De Pont is opgericht. Aan de Keizersgracht 399 zal ook ruimte worden gecreƫerd voor de kantoren en de bibliotheek. De uitbreiding maakt tevens presentaties van de eigen collectie mogelijk.

Keizersgracht 399 is een wat kleiner en soberder grachtenpand dan Huis Marseille. Het is gebouwd in 1665 en herbergt een salon, in 1720 ingericht in de stijl van Lodewijk XIV, compleet met een enorme plafondschildering van de historie-schilder Johannes Voorhout.

Het pand zal voor haar nieuwe functies ingrijpend worden gerenoveerd. Barents hoopt en verwacht het nieuwe huis eind 2009 te kunnen betrekken.