Huis Marseille veilt afdrukken AAP-tentoonstelling

Op zaterdag 12 februari organiseert Huis Marseille, museum voor fotografie, in samenwerking met Christie’s Amsterdam een benefiet fotoveiling ter ondersteuning van de hoogwaardige analoge fotoafdrukken van meesterdrukker Peter Svenson en zijn Amsterdam Analogical Printinglab, kortweg AAP-Lab, aldus de uitnodiging.

We lezen verder:

Steun aan AAP-Lab
De analoge fotografie is in enkele jaren tijd tot een nichemarkt gereduceerd, waardoor het afdrukken een precaire business is geworden. Waar het om draait is dat de klassieke, handmatige manier van drukken kwalitatief zo hoogwaardig is dat het een groot verlies voor het hele veld zou zijn als deze techniek verloren zou gaan.
Met de expositie ‘Digitaal? Analoog!’ heeft Huis Marseille de analoge drukken van AAP-Lab in de kijker gezet. De keuze voor meesterdrukker Peter Svenson is gelegen in zijn feilloze oog voor de mogelijkheden van een negatief, en de experimentele werkwijze die hij volgt.

Veiling
Vijfenzestig fotografen hebben een of meerdere foto’s gedoneerd – gezien hun achting voor het werk van Svenson, zijn dit bepaald niet de minste foto’s. Integendeel. Onder auspiciën van Christie’s worden, op zaterdag 12 februari (van 16u tot 18u), 85 werken in de concertzaal van het Felix Meritis centrum te Amsterdam geveild.
Naast prachtige drukken van fotografen als Rineke Dijkstra, Sigurdur Gudmundsson, Ni Haifeng, Jacqueline Hassink, Scarlett Hooft Graafland, Dana Lixenberg, Liza May Post, Han Singels en Marijke van Warmerdam geven deze expositie en veiling heel goed zicht op de zeer getalenteerde, jonge generatie fotografen die Nederland rijk blijkt te zijn.

De veiling is voor iedereen vrij en zonder verplichting toegankelijk. Algemene veiling informatie, een schriftelijk biedformulier en de veilingcatalogus vindt u online: www.huismarseille.nl/nl/nieuws/veiling

Ten slotte meldt de uitnodiging:
Mocht u op voorhand een bieding wensen uit te brengen, gebruik te maken van onze snelle registratie service, reserveren wij graag een VIP zitplaats voor u. Hiervoor kunt u contact opnemen met Dhr. Wannes Ketelaars via info@huismarseille.nl of per telefoon: +31 (0)20 531 89 80