Huiskamer aan de wand

In opdracht van woningcorporatie Vestia Zuid-Oost en onder begeleiding van Stroom Den Haag realiseerde Karine Versluis het kunstwerk ‘De huiskamer’. Het is een gigantische foto van 6×7 meter aan de zijmuur van een wooncomplex bij het Heeswijkplein. De opdracht is in overleg met Vestia Zuid-Oost en enkele bewoners uit Moerwijk verleend aan de jonge fotograaf Karine Versluis. Het nieuwe fotowerk vervangt het huidige kunstwerk van Roy Villevoye, dat sinds 1998 de gevel van de flat siert.
De foto-opdracht is door Vestia verleend in het kader van de vernieuwing in Moerwijk-Oost. Bewoners komen en gaan. De wijk is voortdurend in ontwikkeling. Het fotowerk van Karine Versluis sluit daarbij aan en biedt passanten en wachtenden bij de tramhalte Heeswijkplein een intiem doorkijkje naar een interieur in de wijk. Een wijk waar sommige mensen afscheid moeten nemen van hun ’thuis’ en anderen een nieuw ‘thuis’ vinden. Voor haar fotowerk creëerde Karine Versluis in een leegstaande flat in Moerwijk een interieur dat helemaal bestaat uit spullen van buurtbewoners zoals: beeldjes, een koekoeksklok, een ingelijste foto, een levende Jack Russel hond etc.. Daarbij koos ze zelf bijpassend behang en zeil voor op de vloer.

Vestia wil in de toekomst elke twee jaar een jonge fotograaf de opdracht geven een nieuw fotowerk voor de gevel te maken. Op klein formaat komen de foto’s in het kantoor van Vestia Zuid-Oost te hangen en vormen daar zo een groeiende kunstcollectie.

Karine Versluis (1980) studeerde in 2007 af in Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze houdt zich voornamelijk bezig met langdurige documentaire fotoprojecten maar werkt daarnaast ook in opdracht. In 2007 publiceerde ze het boek ‘Staphorst’ over haar geboortedorp.

www.karineversluis.nl