Humanity House organiseert avond met Kadir Van Lohuizen

Het Humanity House in Den Haag organiseert op dinsdag 26 juni een avond met Kadir Van Lohuizen over zijn project Via Panam. Hij zal vertellen over zijn experimentele, fotojournalistieke project en blikt aan de hand van foto’s, video’s en verhalen terug op zijn reis. Hij zal ook in gaan op zijn bijzonder multimediale aanpak.
Kadir van Lohuizen reisde voor het project Via Panam in een jaar tijd van Chili tot Alaska over de Pan-American Highway. Onderweg maakt hij foto’s, video’s en interviews met migranten die hij onderweg ontmoet. Bijna dagelijks publiceerde Van Lohuizen in kranten, tijdschriften, op radio, weblogs, social media en via een speciaal ontwikkelde iPad app, waarmee Via PanAm als platform multimediaal te beleven is.

Tijdens deze avond zal Kadir Van Lohuizen ingaan op vragen als: Is het werk van fotojournalisten aan het veranderen? Wat betekent het om veertig weken in je eentje te moeten reizen en bijna dagelijks werk te moeten leveren voor weblogs, krant en radio? Beïnvloedt dit je verhaallijn? Is dit je toekomst? De avond zal worden aangevuld met muziek van Golondrinas Zoals Zwaluwen (Golondrinas) grote afstanden afleggen, overbruggen Ester (zang), Modeste (basgitaar) en Pieter Jan Cramer muzikale afstanden met folkloristische liedjes.

De lezing van Kadir van Lohuizen bijwonen?
Stuur een email naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘Via PanAm’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reageer snel, voor deze lezing is veel belangstelling.
Voertaal van de lezing is afhankelijk van de aanwezigen Nederlands of Engels

Foyer open vanaf 19:00 uur
Start programma om 19:30 uur
Humanity House