Hup Gallery opent met Corbino’s portretten

In de Tesselschadestraat in Amsterdam opent morgen een nieuwe fotogalerie genaamd Hup. Hup staat voor ‘Holland Unique Photography’. Tijdens de feestelijke opening van Corbino’s (Maarten Corbijn, Strijen 1959) expositie zal ook de bijbehorende catalogus worden gepresenteerd.
Voorproefje: Slideshow in Flash

Titel van de tentoonstelling en catalogus luidt ‘est a Light of Love’ (zangerig uitspreken en aan Lou Reed denken). De expositie bestaat uit zwart-wit portretten van acteurs en artiesten, die de afgelopen vijftien jaar tot stand kwamen.
Corbino bereidt zijn sessies gedegen voor, want hij is er van overtuigd dat hij daardoor tijdens het fotograferen het toeval naar zijn hand kan zetten en er meer gelaagdheid in het uiteindelijke resultaat ontstaat.
Als verklaring voor de titel van zijn tentoonstelling verteld Corbino: ‘De liefde, het werken vanuit mijn gevoel, dat is wat centraal staat in mijn werk. Zonder de liefde wordt het niets.’
De Hup gallery is een initiatief van Roy Kahmann, die tevens eigenaar is van de virtuele Vintage gallery. De expositieruimte bevindt zich aan de Tesselschadestraat 15 in Amsterdam en is geopend op iedere vrijdag van 10 tot 5 en op afspraak. En op donderdag 24 februari vanaf 17.30 uur voor de opening en de boekpresentatie.