Imagestore gaat verder met eigen website

Het Nederlandse stockbureau [image]store heeft een nieuwe website. Het bureau werd in 1998 opgericht en maakte lange tijd onderdeel uit van fotobureau Hollandse Hoogte in Amsterdam. Sinds april van dit jaar is het bedrijf zelfstandig.
Het in Amsterdam gevestigde [image]store levert via een digitale online beeldbank (beeld)materiaal aan iedereen die zich bezig houdt met commerciële communicatie; aan grafische ontwerpers, aan webdesigners, aan art directors en art buyers bij reclame en communicatiebureaus, aan communicatie- en marketing managers bij bedrijven en aan vele andere professionele beeldgebruikers.

Het bureau vertegenwoordigt grote en bekende buitenlandse bureaus op de Nederlandse markt, maar ook kleine, vaak nog onbekende, nieuwe bureaus. Voor veel collecties is [image]store de exclusieve agent.

Door de nog immer nauwe samenwerking met Hollandse Hoogte beschikt [image]store ook over bijna 500.000 foto’s van Nederlandse fotografen en onderwerpen. Veel van deze foto’s zijn niet op voorhand te gebruiken voor commerciële uitingen, omdat bijvoorbeeld het portretrecht niet (of niet goed) is geregeld. [image]store helpt haar klanten bij het verkrijgen van de noodzakelijke toestemmingen (rights clearance).