Imperial War Museum digitaliseert foto’s WO II

Het Imperial War Museum begint deze maand een groot programma met digitalisering van foto’s. Het project gaat vijftien maanden duren en tien miljoen pond kosten. Het is de bedoeling dat er 25 duizend foto’s op de website van het museum komen te staan, alkdus de British Journal of Photography. Het project heet ‘Their Past Your Future’. Het is ter gelegenheid van het feit dat de Tweede Oorlog zestig jaar geleden eindigde.
Het museum kreeg deze foto’s van het ministerie van informatie na de oorlog. Volgens het museum hebben mensen de afgelopen jaren over de foto’s heen gekeken. Door de foto’s op internet te zetten hoopt het museum dat er meer aandacht aan besteed zal worden. Naast de foto’s worden ook filmpjes, kunst en andere documenten die gemaakt zijn tijdens de oorlog op de website geplaatst.

‘Their Past Your Future’ legt zich speciaal toe op ervaringen van kinderen uit de oorlog en foto’s van de oorlog in de noordelijke landen van Europa.

Slechts een fractie van de zeven miljoen foto’s die het museum heeft wordt gedigitaliseerd. De rest van de foto’s is wel beschikbaar in het archief van het museum. Het museum hoopt met dit project mensen bewust te maken van wat er in de oorlog is gebeurd.

Imperial War Museum