Impossible Project maakt droom werkelijkheid

Na acht jaar lijkt het erop dat de droom van het Impossible Project werkelijkheid is geworden. Het project werd in 2008 in eerste instantie opgezet om de Polaroid fabriek in Enschedé van de ondergang te redden om zo de productie van Instant Film veilig te stellen. Maar voor instant fotografie heb je ook ook een camera nodig. Terwijl het bedrijf jarenlang oude Polaroid camera’s opkocht en repareerde werd ondertussen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe camera. De magie van Edwin Land leeft voort…

De nieuwe Impossible I-1 camera slaat een brug tussen de oude liefde voor fotograferen met instant film en het gemak van hedendaagse digitale technologie. De gebruiker kan een app voor IOS installeren om de camera met Bluetooth op afstand te bedienen. Door bijvoorbeeld de zelfontspanner op afstand te activeren, of een dubbele belichting te maken.

Van buiten oogt de camera ook anders dan de bekende Polaroid-modellen. Dit wordt mede veroorzaakt door de ingebouwde ringflitser rond het objectief. Dat objectief is overigens een zoomobjectief en voorzien van een autofocus systeem. Binnenin maakt de nieuwe camera gebruik van de oude bewezen techniek om een lichtgevoelige emulsie verpakt met chemicaliën tussen twee rollers naar buiten te persen zodat de foto een minuut na opname is ontwikkeld.

De introductie van de nieuwe camera is goed nieuws voor liefhebbers van Instant Film. Als er genoeg mensen zijn die over een Instant Camera kunnen beschikken zal de vraag naar Instant Film blijven bestaan.

De camera is vanaf nu te bestellen via de website van Impossible